Je keukenkasten indelen doe je zo! - Keukenstudio FO

Je keukenkasten indelen doe je zo!

Een goed ingedeelde keukenkast zorgt voor een praktische en efficiënte keuken. Om jou te helpen bij een slimme indeling van jouw keukenkasten zonder oog voor het aanzicht te verliezen, hebben wij dit blog geschreven. Zo heb je binnen no time geleerd hoe jij jouw keukenkasten niet alleen doeltreffend, maar ook nog mooi kunt indelen.

Uden
Waddinxveen

Keukenkast inrichting 101

Wat ten eerste belangrijk is bij een goede keukenkastinrichting, is weten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Wanneer je nog keukenkastjes moet gaan kopen of bij de aanschaf van een geheel nieuwe keuken, doe je er goed aan om rekening te houden met de beoogde indeling van de keukenkasten. Maak daarom altijd een plan: welke spullen wil je kwijt en in welke kast moet wat komen te staan? Zo kun je doelgericht te werk gaan; dat is het halve werk van een slimme keukenkast inrichting en het stelt je in staat om de juiste organizers aan te schaffen, zodat je alles netjes kwijt kunt. Voorbeelden van dergelijke organizers zijn: gootsteenorganizers, sorteerbakjes, organizers voor pannen, bekerhouders, mokken- of glazenrekken en rekken voor borden. Vergeet ook zeker niet de kracht van vakverdelers!

Een slimme keukenkast indeling

Heb je een plan gemaakt en organizers aangeschaft? Dan kun je de keukenkasten gaan indelen. Bij een slimme keukenkast indeling geldt één regel: zet de organizers zo optimaal mogelijk in. Het is daarbij belangrijk dat je alleen de noodzakelijke spullen in de keukenkasten zet, de rest kun je opbergen in een voorraadkast of bijkeuken. Denk aan mokken en glazen die je dagelijks gebruikt, borden, bestek, pannen en kruiden. Voor mokken en glazen kun je een rekje kopen dat je onderaan de keukenkast monteert. Zo kun je er snel bij en houd je veel ruimte over in de keukenkastjes, waar je borden en schalen weg kunt zetten. Speciaal servies kun je hoger in de kast kwijt en kruiden sla je op in een handige opslagbak. Pannen zet je in een speciale organizer die rond kan draaien en de deksels hang je aan haakjes aan de binnenkant van de keukenkast. Zo zie je maar dat een slimme keukenkastindeling zo moeilijk nog niet is!

Grave
Eindhoven 1
Eindhoven 2

Het oog wil ook wat: een keukenkast mooi inrichten

Nu je hebt gelezen hoe je een keukenkast slim kunt inrichten, kunnen we aandacht besteden aan een aantrekkelijk uiterlijk van de keukenkasten. Goed organizen betekent niet alleen dat de keukenkast inrichting zo efficiënt mogelijk is gedaan, het mag er ook mooi en netjes uitzien. Kijk daarom verder dan organizers van doorzichtig plastic en kies bijvoorbeeld voor bamboe of gekleurde organizers. Let daarbij goed op de stijl van je keuken. Heb je hulp nodig met een strakke indeling van jouw keuken en keukenkasten? Dan kan onze interieurstylist Roos jou goed van dienst zijn!